انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها

انواع کانکتور IEM و تاثیر آنها روی تجربه شنیداری

آیا در حال آماده شدن برای غوطه‌ور شدن به دنیای صدا با وضوح بالا هستید ؟ پس باید با انواع کانکتور IEM و نحوه تاثیر آنها بر تجربه شنیداری خود را بشناید. کانکتور IEM انواع مختلفی دارند، مانند 2 پین، MMCX، 4 پین و 7 پین که هر کدام مزایا و معای ب خود را از نظر امنیت، سفارشی‌سازی و سازگاری دارند. متریال کابل مورد استفاده در کانکتورهای IEM یکی از موضوعات مورد بحث در بین علاقه‌مندان به صدا است، اما درایور داخل گوشی تاثیر بیشتری بر کیفیت صدا دارد.

شکل کانکتور IEM تاثیر قابل توجهی بر کیفیت صدا ندارد، زیرا این درایور است که بیشترین اهمیت را دارد. اولویت‌ها و توصیه‌های شخصی هنگام انتخاب IEM ها کلیدی هستند. پس با تهران اسپیکر همراه باشید تا تفاوت این کانکتورها و تاثیرات آنها را بررسی کنیم. دنیای صدا به همان اندازه که هیجان‌انگیز است، گیج‌کننده نیز است. در حالی که بیشتر نقاط جهان به هدفون بی سیم روی آورده‌اند، اما بسیاری از علاقه‌مندان به صدا هنوز به قدرت هدفون‌های سیمی برای گوش دادن با وضوح بالا، از جمله مانیتورهای داخل گوش (IEM) سوگند یاد میکنند.

در کنار کابل‌های جداشدنی، IEM ها دارای پین‌های کانکتور متفاوتی نیز هستند. در حالی که انواع مختلفی از کانکتور IEM وجود دارد، اما به احتمال زیاد با چهار نوع خاص مواجه خواهید شد، بنابراین ارزش دارد که به طور خاص مزایا و معایب آنها را بدانید.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

IEM چیست ؟

مانیتورهای داخل گوش (In-ear monitors) که معمولا به اختصار IEM نامیده میشوند، نوعی ایرفون هستند که به جای قرار گرفتن در خارج از گوش، در داخل مجرای گوش قرار میگیرند. آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که یک عایق درونی را تشکیل دهند که نویز بیرون را جدا میکند و کیفیت صدایی فراگیر و با کیفیت بالا را ارائه میدهد. IEM ها به‌عنوان مانیتورهای سفارشی صحنه توسط نوازندگان و مجریانی استفاده می‌شدند که نیاز داشتند در طول نمایش‌های زنده به وضوح صدای خود را بشنوند.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

چرا با کابل‌های جداشونده به دردسر بیافتیم ؟

هدفون‌های IEM برخلاف ایرفون‌های سیمی معمولی دارای سوکت‌هایی هستند که به شما این امکان را میدهند کابل‌های آن‌ها را متصل و جدا کنید. به همین دلیل، میتوانید IEM های خود را با وصل کردن لوازم جانبی دیگر مانند ماژول‌های بلوتوث یا کابل‌های ساخته شده از مواد مختلف از جمله مس، نقره یا طلا سفارشی کنید.

در حال حاضر، بحث گسترده‌ای در جامعه دوستداران و علاقه‌مندان به صدا در مورد اینکه آیا متریال کابل اهمیت دارند و کیفیت صدای دستگاه شما را ارتقا میدهند یا خیر، وجود دارد، اما این موضوع کاملا متفاوت است. تا آنجا که به کانکتور IEM مربوط میشود، هیچ استاندارد جهانی وجود ندارد. برندها به نوعی متوسل به انجام کارهای خود میشوند. بنابراین، اگر قصد دارید کابل‌هایی را برای IEM خود بخرید، ابتدا از سازگاری آنها اطمینان حاصل کنید.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

کانکتورهای 2پین IEM

2 پین شاید رایج‌ترین نوع کانکتور IEM باشد، به ویژه در میان مانیتورهای داخل گوشی که مردم عاشق آن شده‌اند. آنها در دو اندازه موجود هستند، 0.75 میلی‌متر و 0.78 میلی‌متر. آنها با اطمینان بیشتری در جای خود قرار میگیرند، زیرا شکل آنها هرگونه تکان خوردن را محدود میکند. با این حال، هیچ مکانیزم قفل‌شدگی ندارند و در عوض از طریق اصطکاک، محکم و عایق میشوند.

برخی از کاربران شکایت دارند که کانکتورهای 2پین گاهی اوقات اجازه میدهند تا داخل گوشی عرق کند، به خصوص اگر کیفیت پایینی داشته باشد. برای حل این مشکل، برخی از تولیدکنندگان یک روکش پلاستیکی یا رزینی روی پین‌های کابل اضافه میکنند تا اصطکاک را افزایش داده و یک عایق ضدآب ایجاد کنند.

به عنوان مثال، کانکتورهای 2 پین QDC دارای یک روکش گرد هستند که به یک سوکت گرد وصل شده و از گوشی خارج میشود. به طور مشابه، کانکتورهای 2پین NX7 یا TFZ دارای یک روکش مربع هستند که به یک سوکت مربع وصل میشود، دقیقا مانند آنچه که در Blon BL03 محبوب وجود دارد. درست مثل بازی کردن اشکال است.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

کانکتور MMCX IEM

یکی دیگر از انواع رایج کانکتور IEM، MMCX (کواکسیال میکرو مینیاتوری) است. ممکن است آنها را در IEM های Shure یا Audio Technica دیده باشید. این کانکتورها به جای پین، دارای یک دهانه استوانه‌ای و مکانیزم قفل‌شدگی هستند که به چسباندن آنها به سوکت کمک کرده و صدای کلیک رضایت‌بخشی ایجاد میکند. اگر به طور مکرر آنها را از پریز قطع و وصل کنید، به مرور زمان فرسوده شده و استحکام کمتری خواهند داشت. هرچه کانکتورها شل‌تر شوند، با کشیدن تصادفی کابل، راحت‌تر میتوان آنها را از پریز جدا کرد.

برخلاف کانکتورهای 2 پین، کانکتورهای MMCX میتوانند روی سوکت بچرخند، که به شما این امکان را میدهد کابل را به هر دو صورت استفاده کنید، یعنی روی گوش و اطراف گوش خود قرار دهید یا مانند هدفون‌های سیمی معمولی آویزان باشند. آنها جزء کانکتور IEM های گران‌قیمت‌ هستند، و با این حال، بسیاری از کاربران کانکتورهای 2 پین را برتر میدانند.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

کانکتورهای 4 پین IEM

کانکتورهای 4 پین IEM کمتر از MMCX متداول هستند، زیرا بیشتر در IEM های JH Audio یا Astell&Kern دیده میشوند. به احتمال زیاد هنرمند موردعلاقه شما از IEM هایی با این پیکربندی روی صحنه استفاده میکند. چیزی که کانکتورهای 4 پین را منحصر به فرد میکند این است که برخی از مدل‌ها دارای یک پنل تضعیف کننده بیس روی کابل هستند. با استفاده از یک ابزار تنظیم بیس (که شبیه پیچ گوشتی است)، میتوانید به صورت دستی سطح بیس IEM های خود را به دلخواه برای هر گوش تنظیم کنید.

اگر همه اینها به اندازه کافی جالب نبود، میتوانید حتی یکی از آداپتورهای بیس متغیر JH Audio را با یک تضعیف کننده بیس داخلی تهیه کنید و خروجی‌های 4پین خود را به خروجی‌های 2پین تبدیل کرده و سفارشی‌سازی را آسان‌تر کنید.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

کانکتور 7 پین IEM

7پین نادرترین نوع کانکتور IEM است، زیرا آنها فقط در IEMهای انتخابی JH Audio در دسترس هستند. آنها درست مانند کانکتورهای 2 پین یا MMCX نصب میشوند، یعنی دوشاخه را داخل سوکت کرده تا آن را وصل کنید یا با کشیدن آن میتوانید آن را جدا کنید. درست مانند کانکتورهای 4 پین، آنها همچنین با یک تضعیف کننده بیس در برخی مدل‌ها عرضه میشوند، اگرچه هزینه بالایی دارند. اگر IEM های شما این پیکربندی را دارند، هنگام وصل یا جدا کردن آنها مراقب باشید، زیرا اگر هر یک از پین‌های کوچک خم شوند، دیگر نمیتوانید از کابل خود استفاده کنید.

انواع کانکتور IEM و تفاوت آنها | types of iem and their difference

آیا شکل کانکتور IEM مهم است ؟

شکل کانکتور زیاد اهمیت ندارد. برای هر جفت هدفون، کیفیت صدا بیشتر تحت تاثیر نوع درایور استفاده شده در داخل گوشی است تا جنس کابل یا شکل کانکتور. در مجموع، این چیزی است که بیشترین کار را انجام میدهد. توجه داشته باشید که انواع مختلف درایورها، فرکانس های مختلف صدا را بهتر مدیریت میکنند. به عنوان مثال، درایورهای دینامیک در وارد کردن هوا به داخل گوشی خوب هستند، و آنها را به گزینه خوبی برای موسیقی‌های بیس سنگین تبدیل میکند. درایورهای آرمیچر بالانس در کنترل فرکانس‌های بالاتر (تریبل) خوب هستند، بنابراین صدای زنانه را با دقت بیشتری نشان میدهند.

به همین دلیل است که برخی از مانیتورهای داخل گوش با انواع مختلفی از درایورها، مانند ترکیبی از درایورهای آرمیچر دینامیک و بالانس عرضه میشوند. این کار به این منظور انجام میشود که امضای صدایی متعادل‌تر و متناسب با خواست شما به شما بدهد. از آنجایی که کانکتورهای 4 پین و 7 پین فقط در IEM های گران قیمتی یافت میشوند که توسط مهندسان معتبر صدا تنظیم شده‌اند، ممکن است شما را به این باور برساند که کانکتورها نقش مهمی در کیفیت صدا دارند، که اینطور هم نیست. در واقع، درایور در آن IEM ها کیفیت بهتری دارد. از این رو، کیفیت صدا بهتر است.

اگر قصد خرید یک جفت IEM را دارید، هیچ راه مطمئنی برای دانستن اینکه چقدر خوب هستند، وجود ندارد زیرا گوش دادن یک تجربه کاملا شخصی است. با این حال، تقریبا همیشه میتوانید نظرات افراد مختلف را در نظر بگیرید و در مورد یک جفت IEM خاص بخوانید که در آن سایر علاقه‌مندان به موسیقی با خوشحالی در مورد تجربه خود با شما صحبت میکنند.

هدفون داخل گوش مجموعه‌ای از محصولات هستند که برای مهندسان صدا، هنرمندان، اجراکنندگان پخش زنده و علاقه‌مندان به صدا در نظر گرفته شده‌اند. اگر در سرگرمی گوش دادن با رزولوشن بالا تازه‌کار هستید، ایده خوبی است که با دیگر علاقه‌مندان صحبت کنید و در مورد اولین جفت IEM خود توصیه‌هایی را از آنها بخواهید.