اعلام پایان کار کرومکست | رونمایی از استریمر جدید گوگل تیوی
در این مقاله به پایان کار کرومکست میپردازیم که اتفاق عجیبی است در این دوران که از سمت گوگل رخ داده است. نقطه عطفی در تاریخچه استریمینگ گوگل اتفاق افتاد. گوگل اعلام کرده است که کرومکست محبوب و برنده جوایز همراه با گوگل تیوی رسماً به پایان رسیده و سری کرومکست پس از 13 سال به خواب ابدی میرود. در حالی که خداحافظی با این دستگاههای استریمینگ موفق سخت است، این مناسبت تلخ و شیرین است، زیرا گوگل جانشین آن را معرفی کرده است.
استریمر جدید گوگل تیوی به همان جایی میرود که کرومکست ترک کرده است، اما این بار گوگل به جای دانگل HDMI، به یک جعبه استریمینگ کامل روی آورده است. از لحاظ ظاهری، استریمر جدید الهام گرفته از طراحی نرم و شبیه به سنگریزههای گوشیهای پیکسل و تبلتهای پیکسل، همچنین کرومکست قبلی است.
گوگل میگوید این استریمر را طراحی کرده تا در کنار تلویزیون شما قرار گیرد؛ نه اینکه در واحد رسانهای مخفی شود. به علاوه، این طراحی براق باید باعث بهبود ارتباط با دستگاههای هوشمند خانه نیز بشود. در مورد رابط، گوگل یک پورت اترنت برای اتصال اینترنت کابلی در نظر گرفته است که باید به استریمینگ روانتر و کمتر شدن بافرینگ منجر شود. ریموت کنترل نیز تغییراتی را تجربه کرده است، با بهبود ارگونومی، چیدمان دکمههای راحتتر، دستگیره بهتر و دکمه میانبر قابل تنظیم. حتی یک فرمان “پیدا کردن ریموت من” که توسط گوگل اسیستنت پشتیبانی میشود نیز وجود دارد که به شما کمک میکند ریموت خود را پیدا کنید اگر بین کوسنهای مبل گیر کرده باشد!
در مورد خود استریمر، گوگل این نسل را یک جهش عظیم در عملکرد مینامد. این دستگاه دارای یک پردازنده ارتقاء یافته، دو برابر رم نسبت به کرومکست 4K قبلی و 32 گیگابایت حافظه داخلی است که باید منجر به زمان بارگذاری سریعتر و راحتتر در رابط کاربری شود. اگر نام آن هنوز به شما نگفته باشد، این استریمر از سیستم عامل گوگل تیوی استفاده میکند که ظاهرا یک امتیاز است. سازگاری برنامهها در گوگل تیوی خوب است، شما برنامههای معمولی مثل نتفلیکس، پرایم ویدئو، دیزنی پلاس و برنامههای استریمینگ محلی را خواهید یافت و استفاده از آن نیز آسان است.
این استریمر جدید گوگل تیوی نیز از HDR پشتیبانی میکند. گوگل نام Dolby Vision HDR را ذکر کرده و کرومکست با گوگل تیوی از HDR10+ پشتیبانی میکرد، بنابراین انتظار میرود اینجا نیز دیده شود. همچنین از صدای دالبی اتموس فراگیر در خدمات استریمینگ پشتیبانی میکند، اما برای استفاده کامل از این ویژگی به یک ساندبار یا AVR دالبی اتموس نیاز دارید.
جای تعجب ندارد که گوگل در استریمر جدیدش از قدرت هوش مصنوعی Gemini خود استفاده کرده است. این دستگاه قادر به تولید خلاصههای محتوا، یافتن نقدها و حتی ایجاد تجزیه و تحلیل فصل به فصل برای به روز رسانی شما با برنامههای تلویزیونی است. همچنین AI در تولید هنر نیز نقش دارد، فقط یک فرمان صوتی به Gemini بدهید تا اثری هنری برای نمایش روی تلویزیون شما ایجاد کند زمانی که از آن استفاده نمیکنید.
اگر احساس نوستالژی با کرومکست دارید و مایلید سفری به گذشته داشته باشید، گوگل هفت لحظه برتر در تاریخ کرومکست دارد که میتوانید در زیر مشاهده کنید :
2013:
دستگاهی کوچک تجربه پخش محتوا از گوشی به بزرگترین صفحه نمایش خانهتان را به ارمغان آورد. کرومکست (نسل اول) یک استیک کوچک و قابل حمل بود که مستقیماً به پورت HDMI تلویزیون شما وصل میشد. سپس میتوانستید از گوشی، تبلت یا کامپیوتر خود برای بیسیم پخش محتوا از برنامههایی مانند یوتیوب استفاده کنید.
2015:
کرومکست نسل دوم با طراحی جدید دانگل و گزینههای رنگی جدید (زرد و قرمز، علاوه بر مشکی) معرفی شد. تغییر به دانگل باعث شد کرومکست به راحتی پشت تلویزیون شما جا بگیرد و با پشت مغناطیسی و پلاگ HDMI، به طور کامل به تلویزیونها و پایههای دیواری متصل میشد.
2015:
کرومکست آدیو یک پخشکننده موسیقی استریمینگ بود که میتوانست مستقیماً به اسپیکر یا سیستمهای سینمای خانگی و ساندبار وصل شود تا استریمینگ صوتی آسانی را فراهم کند. این دستگاه هر اسپیکری را به یک سیستم صوتی استریمینگ مدرن تبدیل میکرد. همچنین دارای جک هدفون و طراحی شیاردار بود که به یک صفحه وینیل شباهت داشت.
2016:
کرومکست آلترا اولین دستگاه کرومکست بود که استریمینگ 4K و یک پورت اترنت برای مشاهده بدون وقفه را فراهم میکرد. همچنین اولین دستگاهی بود که از Dolby Vision پشتیبانی میکرد.
2018:
نسل سوم کرومکست با پشتیبانی از پخش روانتر و سرعت 15 درصد بیشتر از مدل قبلی به بازار آمد. همچنین از Dolby Digital PlusTM پشتیبانی میکرد و کاملاً با اسپیکرهای هوشمند Nest ادغام شد، بنابراین میتوانستید تلویزیون خود را با یک “Hey Google” سریع کنترل کنید.
2020:
کرومکست با گوگل تیوی (4K) به صحنه آمد تا تمام سرگرمیهای شما را در یک مکان با توصیههای شخصیسازیشده، لیست تماشا شخصی و توانایی جستجو در تمام برنامههای شما با استفاده از صدای شما سازماندهی کند. همچنین ویژگیای که بیشترین درخواست را داشت: یک ریموت صوتی معرفی شد.
2022:
کرومکست با گوگل تیوی (HD) و با تمرکز بر مقرون به صرفه بودن معرفی شد تا تجربه گوگل تیوی، از جمله دسترسی به بیش از 10.000 برنامه در کیفیت 1080p به افراد بیشتری ارائه شود.
کلام آخر
پایان دوران کرومکست به معنای خداحافظی با یکی از نوآورانهترین دستگاههای استریمینگ است که تجربه تماشای محتوا را برای میلیونها نفر تغییر داد. با این حال، گوگل با معرفی استریمر جدید گوگل تیوی نشان داده که همچنان به پیشرفت و بهبود تجربه کاربران متعهد است. این استریمر جدید با امکانات پیشرفتهتر، طراحی مدرنتر و عملکرد بهتر، نویدبخش آیندهای روشن برای استریمینگ خانگی است. بیشک این تحول، گامی مهم در جهت ارائه تجربهای بینقص و منحصربهفرد در دنیای استریمینگ خواهد بود.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
دیدگاهی وجود ندارد!