بررسی تفاوت های بلوتوث و وایفای | Bluetooth & Wifi
اگر تلفن هوشمند، لپ تاپ، تبلت یا دستگاه مشابه دارید، احتمالاً مجهز به اتصال بلوتوث و قابلیت های بی سیم Wi-Fi است. اما بلوتوث و Wi-Fi دقیقاً چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟ برای آن که بتوانیم به پاسخ این سوال برسیم، لازم است که توضیحاتی اجمالی در خصوص هریک داشته و سپس تفاوت های بلوتوث و وایفای را به درستی دنبال کنیم.
بلوتوث، یک فناوری طراحی شده است که می تواند ارتباطات بی سیم کوتاه برد بین دستگاه های الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفن هوشمند یا رایانه و تلویزیون را قادر سازد. این فناوری با استفاده از فرکانس های رادیویی، به جای طیف مادون قرمز مورد استفاده در کنترل از راه دور سنتی، کار می کند. در نتیجه، بلوتوث نه تنها نیاز به اتصال سیم، بلکه حفظ خط دید واضح برای برقراری ارتباط بین دستگاه ها را نیز از بین می برد.
این در حالی است که Wi-Fi از این نظر به Bluetooth شبیه است که از امواج رادیویی برای انتقال سریع اطلاعات در فواصل کوتاه بدون نیاز به اتصال سیمی استفاده می کند. Wi-Fi با تقسیم سیگنال به قطعات و انتقال آن ها در فرکانس های مختلف رادیویی کار می کند.
در حقیقت می توان گفت که با وجود این فناوری ها، تلفن و اسپیکر ، مستقیماً از طریق بلوتوث با یکدیگر صحبت می کنند که بدون نیاز به دستگاه سوم یا شبکه گسترده، موسیقی را از تلفن به بلندگو ارسال می کند. به همین دلیل مهم نیست که آیا Wi-Fi در اتاق وجود دارد یا خیر، که این خود نشان می دهد که هیچ یک از این دو فناوری برای ظهور، نیازی به دیگری نخواهد داشت.
بلوتوث در مقابل وایفای
در بررسی تفاوت های بلوتوث و وایفای ، باید اشاره کنیم که اگرچه هر دو نوع ارتباطات بی سیم هستند، بلوتوث و Wi-Fi از نظر هدف ، قابلیت ها و عوامل دیگر متفاوت می باشند. بلوتوث امکان انتقال داده های کوتاه برد بین دستگاه ها را فراهم می کند. به عنوان مثال، معمولاً در هدست های تلفن همراه استفاده می شود و امکان استفاده از تلفن هنذفری را فراهم می کند. از طرف دیگر ، وایفای به دستگاه ها اجازه می دهد تا به اینترنت متصل شوند.
بلوتوث تعداد دستگاه هایی را که می توانند در هر زمان متصل شوند محدود می کند، در حالی که Wi-Fi برای دستگاه های بیشتر و کاربران بیشتر باز است. علاوه بر این، بلوتوث به جهت آنکه فقط به یک آداپتور در هر دستگاه متصل کننده نیاز دارد، استفاده از آن ساده تر است و نسبت به Wi-Fi به برق کمتری احتیاج دارد، اگرچه این امر با هزینه برد و سرعت انتقال داده به دست می آید. بسیاری از فناوری ها وجود دارد که ما از نحوه عملکرد آن اطلاع نداریم.
این امر به ویژه در مورد وسایل بی سیم و هر چیزی که سیگنال ها را از طریق Wi-Fi و بلوتوث منتقل می کند، صادق است. برای افزایش سردرگمی در تفاوت های بلوتوث و وایفای ، باید گفت که بسیاری از دستگاه ها از بلوتوث و Wi-Fi استفاده می کنند. با این حال، مهم است که تفاوت بین آنها را تشخیص ندهیم. زیرا هر کدام دارای قوانین، محدودیت ها و خطرات امنیتی خاص خود هستند.
آیا بلوتوث و وایفای یکسان هستند؟
بلوتوث و وایفای یکسان نیستند، اگرچه گاهی اوقات عملکردهای مشابهی را انجام می دهند. تفاوت اصلی بین این دو فناوری این است که بلوتوث نیازی به دسترسی به اینترنت ندارد، در حالی که Wi-Fi نیاز دارد.
به عنوان مثال، اگر می خواهید صفحه کلید iPad را متصل کنید، می توانید این کار را بدون قرار گرفتن در محدوده اتصال به اینترنت و از طریق بلوتوث انجام دهید. اما اگر تصمیم دارید جستجوی Google را در همان iPad انجام دهید، به سرویس وایفای نیاز خواهید داشت.
برای بیان تفاوت های بلوتوث و وایفای ، باید اشاره کنیم که دستگاه های متداول بلوتوث، شامل ماوس بی سیم، هدفون بی سیم و صفحه کلید بی سیم می باشد و این در حالی است که عمدتا دستگاه های رایج Wi-Fi را گوشی های هوشمند یا آیفون های هوشمند تصویری شامل می شوند.
اما در اینجا دستگاه هایی مانند ترموستات های هوشمند و اسپیکرهای هوشمند وجود دارد که از هر دو استفاده می کنند. شاید متوجه شده باشید که این موارد همه دارای یک ویژگی مشترک هستند. آنها بخشی از اینترنت اشیا هستند.
اینترنت اشیا به همه دستگاه های هوشمندی که در هر اتاق خانه خود استفاده می کنید و دارای قابلیت Bluetooth یا Wi-Fi هستند، اشاره دارد. دستگاهی با برچسب هوشمند ممکن است از طریق هر یک از این دو فناوری متصل شود و گاهی اوقات تشخیص اینکه از کدام دستگاه استفاده می کنید و تفاوت های بلوتوث و وایفای ، دشوار است.
بلوتوث و وایفای چگونه کار می کند؟
بلوتوث از امواج رادیویی کوتاه برد برای اتصال دستگاه های مجاور استفاده می کند. هدفون بی سیم ، اسپیکر بلوتوثی و دیگر دستگاه های مجهز به Bluetooth دارای یک تراشه کوچک کامپیوتری هستند که سیگنال را پخش می کند.
به این ترتیب، دستگاه های بلوتوث می توانند یکدیگر را تشخیص دهند. اما باید اشاره کنیم که مانند بلوتوث، وایفای نیز از امواج رادیویی استفاده می کند و مانند بلوتوث، دستگاه هایی را که در مجاورت یکدیگر قرار دارند، متصل می کند. اما عنصر مخفی Wi-Fi دسترسی به اینترنت است. وایفای با اتصال به اینترنت، معمولاً از طریق روتر بی سیم کار می کند. همچنین می توانید به این فناوری در نقاط عمومی دسترسی داشته باشید.
در بیان کامل تر تفاوت های بلوتوث و وایفای ، اگر دستگاه Wi-Fi دارید اما نمی توانید به سیگنال اینترنت متصل شوید، نمی توانید از دستگاه خود به طور کامل استفاده کنید.
به عنوان مثال، اگر iPad مجهز به Wi-Fi خود را به خانه دوست خود ببرید، تا زمانی که رمز ورود Wi-Fi خانه خود را به شما ندهند، نمی توانید از طریق iPad خود به اینترنت دسترسی پیدا کنید. اما نکته ای که می توان به آن توجه داشت این است که این امکان وجود دارد که از بلوتوث بدون Wi-Fi استفاده نمایید.
در حقیقت، بلوتوث برای راه اندازی و استفاده از آن نیازی به دسترسی به اینترنت ندارد. با این حال، بسیاری از دستگاه های بلوتوث نیز قادر به اتصال به اینترنت هستند.
فناوری بلوتوث بهتر است یا وایفای؟
هنگام صحبت از تفاوت های بلوتوث و وایفای و برتری هر یک از آنها، باید گفت که این نکته بستگی به این دارد که چه کاری را با آن ها انجام می دهید. برای انتقال سریع فایل یا به اشتراک گذاری داده ها بین دو دستگاه، بلوتوث بهتر است. با این حال Wi-Fi دارای طیف وسیع تری است، بنابراین می توانید دستگاه هایی را که فاصله بیشتری دارند متصل کنید.
دستگاه های بلوتوث نیازی به اتصال به اینترنت ندارند، بنابراین از داده های صفر استفاده می کنند. در صورت داشتن هزینه داده، می توانید بدون نگرانی در مورد پرداخت هزینه های اضافی از بلوتوث استفاده کنید.
Wi-Fi نیز از داده ها استفاده نمی کند. با این حال، بسیاری از مخابرات تلفن های هوشمند هنگامی که به شبکه Wi-Fi متصل نیستید، تلفن شما را به طور خودکار به داده های تلفن همراه تغییر می دهد که می تواند باعث شود شما ناخواسته از داده ها استفاده کنید.
برای تغییر این ویژگی، تنظیمات گوشی هوشمند خود را باید بررسی کنید. در بررسی تفاوت های بلوتوث و وایفای ، باید اشاره کنیم که خوشبختانه بلوتوث نیازی به استفاده از اتصال Wi-Fi ندارد. این بدان دلیل است که اتصال بلوتوث و اتصال Wi-Fi از دو فناوری جداگانه استفاده می کنند. استفاده اصلی بلوتوث این است که به عنوان یک کابل نامرئی بین لوازم جانبی مجاور عمل کند که برای اتصال ماوس ، هدست یا صفحه کلید بی سیم ، بلوتوث راه خوبی است.
می توانید از Wi-Fi برای اتصال بی سیم دستگاه های بزرگتر مانند چاپگر یا دستگاه ذخیره سازی با Wi-Fi استفاده کنید. با این حال، یا باید هر دو دستگاه را به یک روتر متصل کنید یا مطمئن شوید که هر دو آنها از فناوری ویژه Wi-Fi Direct استفاده می کنند که امکان برقراری ارتباط مستقیم را فراهم می کند.
امنیت در بررسی تفاوت های بلوتوث و وایفای
از تفاوت های بلوتوث و وایفای باید گفت که هر دو در برابر هکرها آسیب پذیر هستند. با این حال، Wi-Fi به دلیل داده های حساس که اغلب از طریق اتصالات Wi-Fi منتقل می شود، هدف بیشتری است. برای متصل شدن دو دستگاه بلوتوث، گیرنده باید به طور معمول داده های دریافتی را قبول کند. در موارد نادر ، یک هکر از فاصله نزدیک می تواند پیام های ناخواسته ارسال کند یا داده های دستگاه را درخواست کند.
تفاوت محدوده بین Wifi و بلوتوث
امروزه بلوتوث بیشتر برای اتصال هدفون بی سیم ، اسپیکر ، ماوس یا صفحه کلید استفاده می شود. اینترنت به اندازه کافی سریع است و تلفن ها به اندازه کافی هوشمند هستند که می توانند عکس ها و فیلم ها را منتقل کرده و آهنگ ها را پخش کنند. از بلوتوث برای اتصال دستگاه ها به یکدیگر استفاده می شود. مزیت این فناوری برای اتصال دستگاه ها به یکدیگر این است که می توانند برای مدت زمان طولانی با حداقل مصرف باتری در ارتباط باشند.
تفاوت های بلوتوث و وایفای در محدوده و قدرت است. بلوتوث یک راه عالی برای انتقال داده یا اتصال دستگاه هایی است که در فاصله نزدیک هستند. در ابتدا، برد موثر برای اتصال بلوتوث حدود 10 متر بود و سرعت انتقال داده ها نیز بسیار پایین بود. اما اکنون همه چیز تغییر کرده است.
بلوتوث 5.0 جدیدترین نسخه بلوتوث است که با تلفن های هوشمند رده بالا و دستگاه های بی سیم عرضه می شود. بلوتوث 5.0 برد 240 متر را ارائه می دهد و سرعت انتقال داده ها عالی است. اما باید گفت که وایفای، فصل دیگری از همین حوزه است. این فناوری برای اتصال چندین دستگاه به یک شبکه استفاده می شود و سرعت بهتری را امکان پذیر می کند. وایفای عمدتا برای اتصالات داده استفاده می شود که دارای برد حدود 70 متر است. این بسیار پایین تر از بلوتوث است.
تفاوت های بلوتوث و وایفای در سرعت انتقال داده ها ایجاد می شود. در جایی که بلوتوث فقط حدود 2 مگابیت بر ثانیه می تواند انتقال دهد، Wifi می تواند تقریبا 1.33 گیگابیت بر ثانیه داده منتقل کند.
کاربرد بلوتوث و وایفای
بلوتوث برای اتصال تلفن همراه به دستگاه های دیگر مانند اسپیکرهای بی سیم یا هدفون استفاده می شود. این از هیچ بسته اطلاعاتی یا اینترنت استفاده نمی کند. بنابراین هنگام استفاده از بلوتوث از شبکه تلفن همراه یا اتصال اینترنت شما استفاده نمی شود.
بلوتوث همچنین از قدرت بسیار کمی استفاده می کند، بنابراین باتری را تمام نمی کند. Wifi بیشتر برای اتصال به اینترنت در صورت وجود روتر در نزدیکی استفاده می شود. این اولین استفاده از وایفای است، اما فقط به استفاده از اینترنت محدود نمی شود. Wifi می تواند فایل ها را بسیار سریع ارسال کند، تلفن شما را به عنوان یک روتر اینترنتی hotspot، اشتراک گذاری صفحه ها ، پخش صوت و تصویر و غیره تبدیل کند.
به خاطر داشته باشید که اگر متوجه شدید Wifi شما روشن است و به یک شبکه ناشناخته متصل است، بلافاصله آن را قطع کنید. لازم است در بیان تفاوت های بلوتوث و وایفای اشاره کنیم که اگرچه هر دو بسیار امن هستند، اما از هرگونه ارتباط ناشناخته باید اجتناب کرد. برخی از تلفن های قدیمی به قدری آسیب پذیر بودند که اگر یک گوشی با بلوتوث گوشی دیگر از طریق بلوتوث متصل می شد، تلفن دیگر بدون اطلاع صاحب آن می توانست به مخاطبین، عکس ها و فیلم های آن نگاه کند. اما این روزها بلوتوث بسیار امن شده است.
رمز عبور در فناوری بلوتوث و وایفای
سایر نمونه های رایج سناریوهای بلوتوث ، هدست های بی سیم برای برقراری تماس تلفنی، یا صفحه کلید و ماوس بی سیم برای رایانه ها و تبلت ها است. از آنجا که بلوتوث یک فناوری مستقیم دستگاه به دستگاه است و برای موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، معمولاً لازم است ابتدا دو دستگاه را متصل کنید. این معمولاً شامل تایپ عددی است که توسط یکی در دیگری ایجاد شده است.
Wi-Fi چنین شرطی برای اتصال ندارد اگرچه برای دسترسی به یک شبکه Wi-Fi خصوصی به رمز عبور نیاز دارید که این خود از تفاوت های بلوتوث و وایفای به شمار می آید. گاهی اوقات از دو سیستم بی سیم می توان به شیوه هایی استفاده کرد که بیشتر شبیه به سیستم دیگر است.
به عنوان مثال، اگر لپ تاپ شما فاقد اتصال به اینترنت است، اما تلفن هوشمند شما دارای یک اتصال است، می توانید این دو را به هم متصل کرده و لپ تاپ را آنلاین کنید. در برخی از تلفن ها ، اتصال بلوتوث یکی از چندین روش برای انجام این اتصال به اینترنت است. در این مورد، بلوتوث نقش کمی در اتصال به اینترنت ایفا می کند.
آیا هدفون بلوتوث با Wi-Fi تداخل دارد؟
دستگاه های بلوتوث تقریباً در دنیای امروز یک جزء اصلی هستند و به ما کمک می کنند دستگاه ها را بدون نیاز به سیم متصل کنیم. یکی از کاربردهای مورد علاقه در زمینه فناوری بلوتوث ، هدفون های بی سیم است.
هدفون های بلوتوث ما را از استرس برخورد با سیم نجات می دهند و در صورت تماس تلفنی دست ما را آزاد می کنند که مزیت تفاوت های بلوتوث و وایفای است. اما بسیاری از افراد، در هدفون های بلوتوثی خود وضعیتی متفاوت را تجربه کرده اند، به ویژه هنگامی که بیرون و در مناطق شلوغ قرار گرفته اند. اما چه چیزی باعث این قطع ارتباط می شود؟
آیا می تواند سیگنال های دیگری باشد که در هوا وجود دارد و ممکن است تداخل Wi-Fi باشد؟ باید گفت که در حقیقت، هدفون بلوتوث با Wi-Fi تداخل دارد. این امر بدان دلیل است که دستگاه های بلوتوث ، از جمله هدفون بلوتوث، در محدوده فرکانسی مشابه سایر دستگاه های بی سیم از جمله روترهای Wi-Fi کار می کنند. با پیشرفت های اخیر در فناوری بلوتوث ، تداخل با Wi-Fi بسیار نادر است اما هنوز هم اتفاق می افتد.
محدوده فرکانسی دستگاه ها
هدفون های بلوتوث بر روی باند فرکانسی کار می کنند که با سایر دستگاه های بی سیم مشترک است.
این بدان معناست که هدفون بلوتوث و سایر دستگاه های بلوتوثی برای محدودیت فضا در طیف موجود با سایر دستگاه های بی سیم رقابت می کنند.
اگرچه روترهای Wi-Fi مدرن معمولاً در محدوده فرکانس بالاتری نسبت به دستگاه های بلوتوث کار می کنند، اما مدل های قدیمی ممکن است در محدوده فرکانس هدفون های بلوتوث کار کنند و باعث ایجاد تداخل شوند. در بیان تفاوت های بلوتوث و وایفای باید گفت که محدوده فرکانس مورد استفاده دستگاه های بلوتوث و Wi-Fi یک باند بدون مجوز است، به این معنی که هر کسی آزاد است بدون ترس از تعطیلی توسط نهادهای نظارتی روی آنها پخش کند.
همچنین گروههای دیگری نیز دارای مجوز از شرکتهای دولتی هستند. این باندها در دسترس عموم نیستند و معمولاً عاری از تداخل سایر دستگاه های بی سیم هستند.
دلایل تداخل هدفون های بلوتوث
این اگرچه نادر است، اما تداخل هنوز در هدفون های بلوتوث رخ می دهد. این امر به این دلیل است که دستگاه های بلوتوث ، از جمله هدفون های بلوتوث ، با فرکانس حدود 2.4 گیگاهرتز انتقال می یابد. بنابراین، هنگامی که چندین دستگاه بلوتوث و سایر دستگاه های بی سیم در یک محیط وجود دارند، آنها برای طیف الکترومغناطیسی یکسان رقابت می کنند. در حال حاضر، این دستگاه های رقیب، دیگر ممکن است اطلاعات را منتقل نکنند، دستگاه هایی مانند مایکروویو یا لامپ های برقی می توانند منبع تداخل باشند، اگرچه منبع مشترک تداخل روترهای Wi-Fi هستند.
هنگامی که سایر دستگاه های بی سیم و هدفون بلوتوث در یک محیط هستند، ممکن است سیگنال ها با هم همپوشانی داشته باشند و تداخل ایجاد شود. برای درک کامل تر تفاوت های بلوتوث و وایفای باید گفت که این روزها هدفون های بلوتوث و سایر دستگاه های بلوتوث با استفاده فناوری های جدید، از هرگونه تداخل جلوگیری می کنند. این ویژگی به دستگاه های بلوتوث اجازه می دهد تا به طور خودکار بین فرکانس های مختلف جابجا شوند تا از هرگونه همپوشانی سیگنال و تداخل با سایر دستگاه های بی سیم جلوگیری شود.
آیا بلوتوث از فرکانس مشابه Wi-Fi استفاده می کند؟
در این خصوص باید اشاره کنیم که بلوتوث با فرکانس 2.4 گیگاهرتز کار می کند، در حالی که شبکه های مبتنی بر Wi-Fi با فرکانس یکسان 2.4 گیگاهرتز و سایر فرکانس ها مانند 3.6 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز کار می کنند.
شبکه های مدرن مبتنی بر Wi-Fi و سایر دستگاه های بی سیم از محدوده فرکانس بالاتر 3.6GHz و 5GHz استفاده می کنند زیرا از فرکانس 2.4Ghz کمتر شلوغ هستند. درست مانند بلوتوث ، Wi-Fi نیز ترفند خاص خود را برای جلوگیری از تداخل دارد، به ویژه در باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز که با بلوتوث و سایر دستگاه های بی سیم به اشتراک گذاشته شده است. در باندهای فرکانسی Wi-fi ، باندهای کوچکتر دیگری وجود دارد که به آنها کانال می گویند.
روترها و شبکه های وایفای این قابلیت را دارند که در صورت شلوغی هر کانال، آنها را تغییر دهند. آگاهی از این موارد می تواند در درک تفاوت های بلوتوث و وایفای به شما کمک موثری داشته باشد.
مزایای استفاده از بلندگوی بلوتوث
همانطور که قبلاً ذکر شد، فناوری بلوتوث فقط می تواند دو دستگاه را که در فاصله نزدیک یکدیگر قرار دارند متصل کند. علیرغم تعداد محدود دستگاه هایی که فناوری بلوتوث می تواند به آنها متصل شود، مزایای خود را دارد. اسپیکرهای بلوتوث برای افرادی که همیشه در حال حرکت هستند، مناسب است. هنگامی که از اتصال Wi-Fi خانگی خود دور هستید، اسپیکر Wi-Fi شما نمی تواند شما را به موسیقی متصل کند.
با این حال، با بلندگوی بلوتوث ، تنها چیزی که نیاز دارید این است که تلفن هوشمند خود را در تمام مدت به موسیقی مورد علاقه خود متصل نگه دارید. بلندگوهای Wi-Fi فقط از یک جهت بهتر از اسپیکرهای بلوتوث هستند. برای اتصال به اینترنت می توانید از تعداد زیادی اسپیکر Wi-Fi در اتاق های مختلف استفاده کنید. با این حال، هنگامی که در فاصله نزدیک سیگنال نیستید، نمی توانید از اسپیکر وایفای استفاده کنید.
هنگامی که حداقل 50 متر با سیگنال فاصله دارید، بلافاصله ارتباط خود را از دست می دهید. این مورد در مورد بلندگوهای بلوتوث صادق نیست. بنابراین، آیا برای درک تفاوت های بلوتوث و وایفای و اینکه آیا بلندگوهای بلوتوث بهتر از بلندگوهای Wi-Fi هستند، باید گفت که این نکته بر هدفی که می خواهید از اسپیکر برای آن استفاده کنید، بستگی دارد. با این حال، اسپیکرهای بلوتوث همه کاره تر هستند، زیرا می توانند در هر مکانی بدون در نظر گرفتن اتصال به اینترنت استفاده شوند. شما می توانید به راحتی انواع هدفون و اسپیکرها را با فناوری بلوتوث و دیگر ویژگی های کاربردی از تهران اسپیکر تهیه کنید.
پاسخگوی سوالات شما هستیم