تفاوت هدفون و هدست چیست ؟
اخیرا بازار جهانی دستگاه های صوتی، رشد زیادی داشته است و محصولات بسیار زیادی را ارائه داده که هر خریدار عادی، هنگام خرید هدفون و هدست می تواند به سادگی گیج شود. هدفون، یکی از دستگاه های صوتی است که بیشتر ما نمی توانیم بدون آن زندگی کنیم و مارکت آن دائما در حال رشد و بزرگ تر شدن است. تولیدکنندگان دائما در حال رقابت و معرفی مدل های جدید در هر شکل و رنگی هستند، در نتیجه تصمیم برای انتخاب مدل، برای خریداران واقعا سخت شده است.
شرط می بندیم آخرین باری که قصد خرید یک هدفون جدید را داشتید، با دسته بندی های زیادی مواجه شدید. اگر تشخیص این که کدام دسته بندی را باید بررسی کنید برای شما دشوار است، مقاله ی ما را بخوانید.
ما قول می دهیم که بعد از خواندن این مقاله، دیگر چنین مشکلاتی نخواهید داشت. سه دسته بندی متداول که ممکن است با آن ها مواجه شوید، هدست، هدفون و ایرفون earphone هستند. ما سعی کرده ایم که تمام این سه مورد و زیرمجموعه های آن ها را به طور کامل بررسی کنیم تا بتوانید تشخیص دهید که به چیزی نیاز دارید و باید دنبال چه چیزی بگردید؛ البته بدون در نظر گرفتن مقوله قیمت هدفون.
این سه نوع هدفون دارای برخی ویژگی های اساسی مشترک هستند. ما آن ها را دور یا روی سرمان قرار می دهیم و زمانی که بلندگوی آن ها روشن باشد، صدا مستقیما به گوش های ما فرستاده می شود.
یکی دیگر از ویژگی های مشترک آن ها این است که تجربه ی گوش دادن و صحبت کردن ما را خصوصی تر و ساده تر می کنند. همچنین این امکان را برای شما فراهم می کنند که بدون ایجاد مزاحمت برای سایر افراد، از موسیقی لذت ببرید و تماس های مهم تان را بدون به کارگیری دست پاسخ دهید. با این حال، ساختار و شکل آن ها، همچنین هدف و نحوه ی استفاده از آن ها متفاوت است بنابراین در این قسمت به صورت جزئی هر یک را بررسی می کنیم تا بتوانید تفاوت آن ها از همدیگر را تشخیص دهید.
هدست
هدست ها اساسا نوعی هدفون هستند زیرا دارای گوشی هایی با بلندگوهای داخلی هستند که توسط یک هدبند به هم متصل شده اند. این هدست ها می توانند یک یا دو گوشی داشته باشند اما چیزی که باعث تمایز آن ها از هدفون ها معمولی می شود این واقعیت است که همیشه با یک میکروفون همراهند.
می دانیم که احتمالا بسیاری از شما بلافاصله می گویید که اکثر هدفون های مدرن میکروفون دارند، اما باید بدانید که هدست ها دارای میکروفون های داخلی کوچک و مخفی نیستند. یک هدست همیشه با یک میکروفون بزرگ همراه است که در کنار دهان شما قرار می گیرد و در قسمت انتهایی خود دارای یک بوم است.
اگر این ویژگی شما را یاد اپراتورهای مرکز تماس می اندازد، اشتباه نمی کنید. در واقع هدست ها در ابتدا برای این طراحی شده بودند تا به این اپراتورها کمک کنند که کارشان را به نحو موثرتری انجام دهند.
از آنجایی که بسیاری از اپراتورها همزمان در یک اتاق نشسته اند و به طور مداوم تماس های تلفنی جدیدی دریافت می کنند، در برخی شرایط وضعیت می تواند دشوار و غیر قابل تحمل شود. زمانی که تمام افرادی که در یک اتاق هستند همزمان صحبت می کنند، حتی تمرکز روی افکارتان می تواند دشوار باشد و زمانی که باید با شخص دیگری صحبت کنید و برخی خدمات را ارائه دهید، شرایط حتی از این هم سخت تر می شود.
با این حال، پس از اختراع هدست این مشکل نیز برطرف شد. هدست این امکان را برای اپراتور و تماس گیرنده فراهم کرده که مکالمه ای عادی داشته باشند بدون این که نویز پس زمینه برای آن ها مزاحمتی ایجاد کند.
امروزه، می توانید هدست هایی با یک یا دو گوشی را پیدا کنید که صدای مونو یا استریو را منتقل می کنند. این هدست ها دارای میکروفون، هدبند (که گوشی ها را به هم متصل می کند) و کابلی هستند که به منبع صدا یا دستگاه کوچکی متصل است که سیگنال را از منبع صدا دریافت می کند. در حالت آخر، افرادی که از هدست استفاده می کنند می توانند گیرنده را به لباس شان متصل کنند و در اتاق حرکت کنند.
به همین علت است که هدست ها تنها در مراکز تماس استفاده نمی شوند و از آن ها در سالن های ورزشی هم استفاده می شود، جایی که مربیان تناسب اندام از آن ها در کلاس های گروهی استفاده می کنند. هدست ها می توانند توسط هر مشتری عادی ای که می خواهد با شخصی مکالمه ی خصوصی داشته باشد، استفاده شوند (مثلا برای تماس های اسکایپ).
هدفون
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، تمام این سه مورد نوعی هدفون هستند اما بعد از این که انواع مختلفی از هدفون در دسترس قرار گرفت، این نام به هدفون های بزرگ یا هدفون های فول سایز (Full-size) اختصاص یافت. هدفون ها، بزرگ، جادار و معمولا بسیار راحتند. برای مثال میشود به مدل هدفون سونی wh1000xm5 اشاره کرد که به تازگی نیز عرضه جهانی شده است.
آن ها را می توانید به صورت آنلاین یا حضوری خریداری کنید و با هر شکل، رنگ و جنسی (پلاستیکی یا فلزی) تهیه کنید. هدفون ها دارای دو بالشتک ضخیم هستند که با یک هدبند به هم متصل می شوند و اگر چه بیشتر آن ها دارای میکروفون هستند، اما این میکروفون معمولا روی کابل صوتی یا در یکی از گوشی ها قرار می گیرد. در گوشی ها دو درایور بزرگ را مشاهده می کنید که هدفون را قادر می کنند که صدای قدرتمندتری را منتقل کند.
هدفون ها استفاده ی گسترده تری از هدست ها دارند و برای تمام افراد مناسب هستند. آن ها به عنوان مدل هایی ساخته شده بودند که توسط موسیقی دان های حرفه ای، دی جی ها، آهنگسازان و… مورد استفاده قرار می گرفتند.
اما می توانید از آن ها در موقعیت های روزمره (همچون مسیر رفت و برگشت از محل کار، در محل کار ، خانه، باشگاه و…) نیز استفاده کنید، مدلهایی نیز هستند که نویزکنسلینگ دارند و برای دوری از سر و صدا و نویز هایی که در روزمره میشنویم میتواند خیلی تاثیرگذار باشد. قیمت bose quietcomfort ultra کمی بالا است اما یکی از بهترین هدفون های نویزکنسلینگ موجود در بازار میباشد.
مدل های زیادی از هدفون در محدوده قیمت های مختلف وجود دارد که می توانید متناسب با بودجه تان گزینه ی مناسبی را پیدا کنید برای مثال میشود به مدل هدفون jbl tune 770nc اشاره کرد که یکی از بتهرین انتخاب های شما میتواند باشد نسبت به قیمتی که دارد. قسمت جالب این است که حتی مدل های ارزان قیمت هم دارای ویژگی های مفید بسیاری هستند که به هیچ وجه ارزان بودن آن ها را احساس نمی کنید.
این دستگاه ها به صورت هدفون بی سیم یا سیمی ارائه می شوند. بیشتر مدل های هدفون، کابل قابل جدا شدن و باتری قابل شارژ دارند و از بلوتوث پشتیبانی می کنند، در نتیجه می توانید به صورت سیمی یا بی سیم از آن ها استفاده کنید. با این حال معمولا هدفون ها از نظر اندازه و نحوه ی ساخت ایرپیس ها (کاپ ها/گوشی ها) با هم متفاوتند.
دسته بندی هدفون بر اساس اندازه ی کاپ
هدفون های رو گوشی در گروه هدفون های بزرگ قرار می گیرند اما ایرپیس این انواع هدفون به نحوی طراحی شده که روی گوش ها قرار می گیرد نه اطراف آن ها. این هدفون ها مانند مدل های دورگوش از محبوبیت زیادی برخوردار نیستند اما میتوان به مدل هایی با قیمت مناسب با قابلیت های کاربردی همچون هدفون سونی wh-ch520 اشاره کرد .
هدفون های دور گوشی، هدفون های فول سایز واقعی هستند زیرا دارای ایرکاپ های بزرگ با بالشتک های ضخیم هستند که به خوبی دور گوش قرار می گیرند و قسمت عمده ای از صداهای محیطی را ایزوله و مسدود می کنند. اگر این هدفون ها به طور همزمان از فناوری نویز کنسلینگ فعال هم پشتیبانی کنند، انتخابی عالی برای استفاده در مسیر رفت و برگشت از محل کار، کار کردن در دفترهای شلوغ یا هر محیط پر سروصدایی هستند.
دسته بندی هدفون بر اساس ساختار کاپ
هدفون های پشت باز دارای کاپ های باز هستند، به این معنی که قسمت جلویی آن ها با نوعی تور پوشانده شده است، در حالی که درایورها کاملا از طریق حفره ها قابل مشاهده هستند. این هدفون ها بیشتر برای استفاده ی حرفه ای یا استفاده در محیط های بسته طراحی شده اند زیرا نه تنها نشت صدا دارند بلکه به تمام نویزها اجازه ی ورود به کاپ ها را می دهند. با این حال، موسیقی ای که از طریق این هدفون ها پخش می شود به نحوی به نظر می رسد که گویی در اتاق در حال پخش است، پس برای افرادی مناسب است که طرفدار موسیقی با صدای بلند نیستند.
هدفون های نیمه باز دارای کاپ های نسبتا باز هستند. این هدفون ها نیز برای استفاده ی حرفه ای یا استفاده در محیط بسته مناسبند زیرا نشت صدای زیادی دارند و به صداهای محیطی اجازه ی ورود به کاپ ها و گوش را می دهند.
هدفون های پشت بسته برای استفاده در فضای باز (خصوصا در محیط های پر سروصدا) گزینه ای مناسبند. قسمت جلویی کاپ این هدفون ها کاملا با پلاستیک یا فلز پوشانده شده است که مانع از ورود نویز به کاپ ها می شود. حتی اگر این هدفون ها از قابلیت ANC (نویز کنسلینگ فعال) پشتیبانی نکنند، باز هم نشت صدای کمتری نسبت به سایر مدل ها دارند و ساختار آن ها باعث ایزولاسیون نویز بهتری می شود.
ایرفون earphone
ایرفون هاearphone کوچک ترین هدفونی هستند که در بازار یافت می شود اما رایج ترین نوع هدفون هستند. به لطف اندازه، وزن سبک، قابل حمل بودن و قیمت مقرون به صرف، ایرفون ها earphone بسیار محبوبند. استفاده از ایرفون هاearphone به قدری گسترده است که زمانی که یک گوشی هوشمند جدید خریداری می کنید، یک جفت ایرفون نیز دریافت می کنید. ایرفون ها می توانند بی سیم یا سیمی باشند و بسته به نوع آن، قیمت آن ها متفاوت است.
اگر چندین مقاله خوانده اید یا تبلیغات آنلاین را بررسی کرده اید، احتمالا متوجه شده اید که دو نوع مختلف از این هدفون های کوچک در بازار موجود است و می توان آن ها را به گونه ی متفاوتی نامگذاری کرد. این موضوع باعث می شود که خریداران گیج شوند.
هر دو نوع این هدفون ها، دارای ایرپیس های کوچک با درایورهای داخلی بسیار کوچک هستند که با کابل صوتی به هم متصل شده اند. اکثر آن ها دارای میکروفون درون خطی (قرار گرفته در کنترل پد روی کابل صوتی) یا میکروفون داخلی (قرار گرفته در یکی از ایرپیس ها) هستند. اما بزرگ ترین تفاوت آن ها شکل ایرپیس های آن هاست.
ایرفون ها earphone / ایربادها هدفون های کوچکی هستند که به طور عمقی در مجرای گوش قرار نمی گیرند بلکه در عوض روی گوش خارجی قرار می گیرند. این گزینه نوعی ایرفون earphone است که با بیشتر انواع گوشی های هوشمند عرضه می شود و دارای ایرتیپ یا بالشتک نیست.
در صورت استفاده ی طولانی مدت، این ایرفون ها earphone می توانند گوش را اذیت کنند زیرا بدنه ی پلاستیک آن ها به طور مستقیم در تماس با پوست قرار می گیرد. این ایرفون ها earphone همچنین مشکل نشت صدا دارند و نمی توانند از شما در برابر صداهای محیطی محافظت کنند.
هدفون های داخل گوشی نوعی ایرفون earphone هستند که با ایرتیپ همراهند. ایرتیپ این ایرفون ها از سیلیکون، فوم یا مواد مشابه ساخته شده است و مانع از آسیب رساندن پلاستیک به پوست و گوش های شما می شود. این هدفون ها به طور عمیق داخل مجرای گوش قرار می گیرند و باعث می شوند تجربه ی گوش دادن شما به موسیقی شخصی تر باشد. این ایرفون ها earphone همچنین ایزولاسیون نویز خوبی را ارائه می دهند
پاسخگوی سوالات شما هستیم