اسپیکر مانیتورینگ
اسپیکر مانیتورینگ نوعی از خانواده اسپیکرها است که طراحی و ساخته شده است. به منظور استفاده در کنار سیستم و تنظیم صوتی برای کمک به کنترل فرکانسها و صوت موزیک در حالت کلی این اسپیکرها فقط برای اتصال به مانیتورهایی هستند که تنظیم کنندگان از آن به عنوان تهیه بهترین حالت پخش یک موزیک استفاده میکنند.
به عبارتی دیگر اسپیکر از مصنوعی شدن صدای زیر موزیک و بیس بوست جلوگیری میکند. اسپیکرهای مانیتورینگ برای برابر کردن فرکانس صدای موزیک مورداستفاده قرار میگیرند تا صدای نهایی را بهتر کرده و در عین حال از رزونانسهای اضافی که از بدنه اسپیکرهای معمولی در هنگام پخش موزیک خارج میشود جلوگیری کنند.
تفاوت بین اسپیکرهای مانیتورینگ و اسپیکرهای صوتی خانگی
اسپیکرهای مانیتورینگ برای استفاده در استودیوهای ضبط و راه اندازی استودیوهای خانگی برای تولید موسیقی و صدا در نظر گرفته شده است. فقط زمانی منطقی است که آنها دارای ویژگی های طراحی متفاوتی نسبت به اسپیکرهایی باشند که برای گوش دادن معمولی و پخش صدا برای رایانه و سینمای خانگی خود می خرید. هدف اسپیکر مانیتورینگ ایجاد پخش دقیق سیگنال صوتی تا حد امکان است. در مقابل، اسپیکرهای استریوی خانگی بیشتر برای ایجاد یک تجربه شنیداری دلپذیر و سوراند طراحی شده اند.
پاسخ فرکانسی
پاسخ فرکانسی به نحوه تغییر صدای سیگنال صوتی توسط مانیتور یا اسپیکر اشاره دارد. بسیاری از دستگاه های صوتی، از جمله میکروفون ها و رابط های صوتی، پاسخ های فرکانسی خاص خود را خواهند داشت. مانیتورهای استودیویی و اسپیکرهای مانیتورینگ همگی به گونه ای طراحی شده اند که تا حد امکان تأثیر کمتری بر سیگنال صوتی داشته باشند. اصطلاح آن “Flat” با اشاره به منحنی پاسخ فرکانسی است.
منحنی پاسخ فرکانسی نشان می دهد که چگونه مانیتور صدا را به عنوان تابعی از فرکانس تغییر می دهد. بنابراین، منحنی Flat به این معنی است که هیچ تغییری در نحوه بازتولید سیگنال ورودی توسط مانیتور وجود ندارد. در واقعیت، پاسخ فرکانسی کاملاً Flat غیرممکن است. اما مهندسان اسپیکرهای مانیتورینگ را طوری طراحی میکنند که تا حد امکان در محدودیتهای بودجهای و محدودیتهای تکنولوژیکی فعلی صاف باشند.
Active و Passive
اسپیکرهای صوتی خانگی معمولاً Passive هستند، در حالی که مانیتورهای استودیو تقریباً همیشه فعال هستند، به این معنی که یک تقویت کننده قدرت در اسپیکر تعبیه شده است. برخی از تقویتکنندههای دوگانه استفاده میکنند و برای هر درایور یک آمپلی فایر جداگانه دارند. توییترها و ووفر هر کدام آمپلی فایر اختصاصی خود را دارند.
تقویت دو جانبه امکان کراس اوورهای بهتر را فراهم می کند، زیرا امکان چرخش فیلتر با شیب تندتر را فراهم می کند. این باعث می شود که جدایی بین محدوده فرکانس ووفر و توییتر بیشتر مشخص شود و دو برابر شدن فرکانس ها کاهش یابد. نتیجه کلی، پخش دقیقتر صدا است.
استریو ایمیجینگ، صحنه صدا، و زمینه های صوتی
ویژگی مهم دیگری که اسپیکرهای مانیتور دارند توانایی آنها در تولید تصویر استریو است. تصویربرداری استریو به مکان های فضایی درک شده از صدا در سه بعدی اشاره دارد. اسپیکرهای مانیتورینگ و مانیتورهای استودیویی همه چیز در مورد دقت هستند. مهندسان آنها را برای پخش تصویر استریو با دقت طراحی می کنند. این امر تعیین دقیق و تنظیم قرارگیری صداها در میدان استریو را در حین تولید صدا آسان می کند.
اندازه ووفر
مهندسان اسپیکرهای مانیتورینگ را متناسب با 3 دسته اصلی که پخش میدان صوتی تأثیر میگذارند طراحی میکنند: میدان نزدیک، میدان میانی و میدان دور. بیایید اینها را بشکنیم
این به قطر ووفر اشاره دارد. مخروط ووفر بزرگترین درایور روی سیستم مانیتورینگ است و وظیفه تکثیر فرکانس های پایین و میان برد را بر عهده دارد. اندازه ووفر باید در نظر گرفته شود، زیرا هرچه قطر ووفر بزرگتر باشد، اسپیکر در پخش فرکانس های پایین تر بهتر خواهد بود. برخی از سایزهای ووفر متداول عبارتند از 3.5 اینچ، 4 اینچ، 4.5 اینچ، 5 اینچ، 7 اینچ و 8 اینچ. مانیتورهای میدان میانی و دور میتوانند ووفر بزرگتری داشته باشند زیرا مسافتهای بزرگتری را پوشش میدهند و به قدرت بیشتری در پشت خود نیاز دارند.
پاسخگوی سوالات شما هستیم